Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

Kastoria

Αν θέλετε ακολουθήστε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο και θα δείτε τις εικόνες που επιβεβαιώνουν

αυτά εδώ τα γραφόμενα: http://www.evanrizo.com/dirty%20kastoria.htm


Σήμερα στις 20-08-2006, μετά από 1-2 μέρες σχετικού καύσωνα η λίμνη της Καστοριάς παρουσιάζει αυτήν την εικόνα. Η δυσοσμία είναι τέτοια που θυμίζει κακώς οργανωμένα χοιροστάσια, αφού προσπαθήσαμε σε παραλιακό ταβερνείο να καθίσουμε, αντέξαμε την δυσοσμία αυτήν για 15ντάλεπτο.
Πριν 1-2 βραδιές κάποιες στημένες θεατρινίστικες εκπομπές σε κρατικό τηλεοπτικό κανάλι, μην πω καραγκιοζλίστικες θέλησαν με κάνα 2 εθελοντές "κολυμβητές" να μας πείσουν ότι αυτή η εικόνα της λίμνης είναι δείγμα υγιούς λειτουργίας της.Η παραπληροφόρηση καλά κρατεί σ'αυτόν τον τόπο και εμείς πανηγυρίζουμε για την αηδία. Αφού την βαφτίσουμε ομορφιά !!! -:))))
Φωτογραφίες της λίμνης Καστοριάς. Πέμπτη 9-6-2005, Πέμπτη 27-10-2005 και 02-04-2006, 08-04-2006 για την απόδειξη της διαχρονικότητας του σκουπιδαριού. Θα μπορούσε κάποιος καθημερινά να φωτογραφίζει το απέραντο σκουπιδαριό που επικρατεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, αλλά μας αρέσει να κολλάμε στις ομορφιές χωρίς να παραβλέπουμε τις ασχήμιες.
Απολαύστε εικόνες της αυτοαποκαλούμενης βυζαντινής αρχόντισσας.
Κάποτε ξέραμε ότι: Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Εγώ θα έλεγα ολόκληρη αρχοντιά.
Στην ''βυζαντινή αρχόντισσα'' -:)-:))) εκ παραδόσεως θέλουν να μας δείξουν ότι, όσο πιο πολλά σκουπίδια και βρωμιά στην λίμνη, τόσο πιο μεγάλη η αρχοντιά;;;;
Αν αφαιρέσουμε την φυσική ομορφιά που την περιβάλει, τι απομένει;;;... Ένα στρίμωγμα πολυκατοικιών!!! ( εκτός ελαχίστων μνημείων του παρελθόντος ).
Αυτή η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ εδώ και κάποια χρόνια διεκδικεί και τον τίτλο της τουριστικής πόλης. -:)-:)))
Το αποκορύφωμα είναι ότι στις 2-2-2006 δέχτηκα από κάποιον απειλητικό μήνυμα ότι θα με χτυπήσει κάτω μέχρι θανάτου γιατί βάζω και αυτήν την όψη της Καστοριάς που κρύβουνε. Αχ αυτοί οι βυζαντινοί άρχοντες, τους τύφλωσε μάλλον ο τοπικισμός και άρχισαν να με απειλούν με θανάτωσή μου.
( εδώ θέλω να πω ότι αυτοί που ενοχλούνται και με βρίζουν είναι οι ελάχιστοι αλλά αυτός ο ένας αντέδρασε έτσι με απύθμενη θρασυδειλία του οποίου το όνομα έχω)
Επειδή τον τελευταίο καιρό δέχτηκα από κάποιους ακαλλιέργητους και τυφλωμένους τοπικιστές υβριστικές επιθέσεις, θέλω να τους πω ότι αν δεν κατάλαβαν καλά, αυτός εδώ ο ιστότοπος είναι καθαρά προσωπικός και δεν είναι ταξιδιωτικού πράκτορα ή ταξιδιωτικής εταιρίας. Εδώ σε αυτόν τον ιστότοπο παρουσιάζεται και μια άλλη πλευρά της Καστοριάς που δεν αποκρύπτεται.
Αλλά ώς γνωστόν οι ανελεύθεροι άνθρωποι και ακαλλιέργητοι δεν επιθυμούν ούτε και των άλλων την ελευθερία.
Καστοριά και τα πλατάνια της.
Όσα μέρη κι αν έχω επισκεφτεί που έχουν πλατάνια στα πιο κεντρικά σημεία, όπως πλατείες και δρόμους, πουθενά δεν είδα αυτήν την απίστευτα λυπηρή και αηδιαστική εικόνα που φαίνεται στις αμέσως πιο κάτω φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 21-03-2006.
Η Καστοριά σχεδόν κάθε δύο χρόνια παρουσιάζει αυτήν την εικόνα των ακραία κλαδεμένων πλατανιών, κάτι που τόσα χρόνια δεν κατάλαβα γιατί το κάνουν. Ενώ σε άλλα γραφικά μέρη με ομορφιές που προέρχονται και από ανθρώπων έργα τα αιωνόβια πλατάνια τους δεν τα έχουν κλαδέψει ποτέ για να απολαμβάνουν εκτός από την οπτική ομορφιά τους και την δροσιά που προσφέρουν το καλοκαίρι κάτω από την σκιά τους. Για παράδειγμα είδα τόπους όπου κάτω από τα τεράστια πλατάνια να κάθονται άνθρωποι πολλές ώρες, ακόμα και να παίζουν τάβλι απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ευεξία που προσφέρουν τα πλατάνια αυτά. Εδώ στην Καστοριά σκέφτονται ακόμα και να τα κόψουν εντελώς γιατί λέει βγάζουν πολλά φύλλα.
Εδώ σ' αυτήν την πόλη περισσεύει η αρχοντιά.
This is also Kastoria. It looks sooo beautiful. -:)-:)

Σκουπίδια στην όχθη της λίμνης και μέσα στην λίμνη.
Αυτές εδώ τραβήχτηκαν στις 02-04-2006 και 08-04-2006. Η διαχρονικότητα του σκουπιδαριού στην όχθη της λίμνης Καστοριάς είναι εμφανής.


Οι πιο κάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 30-07-2005. Έτσι φαίνεται η διαχρονικότητα της ''αρχοντιάς''.
Αυτές οι εικόνες εκτός από τα σκουπίδια μέσα στην λίμνη και έξω στην όχθη της, δείχνουν και σωρούς κουρεμένου γκαζόν που πετούν οι δημοτικοί υπάλληλοι. ( Θα μπορούσαν να το συγκεντρώνουν σε κάδους και με κάποια διαδικασία να φτιάχνανε βιολογικό λίπασμα).
Κάποιοι επιχειρηματίες δίπλα ακριβώς σε αυτήν την ρυπαρότητα στήσανε τραπέζια καφετεριών, κάποιος έστησε κρεβάτια και σαλόνια. Στις τελευταίες φωτογραφίες διακρίνεται ο αφρός που δημιουργείται με τα κύματα αλλά αργεί πολλές ώρες να διαλυθεί.
Στην Καστοριά τους δρόμους τους κατέκλυσαν τα αμάξια και τους πεζόδρομους τα τραπέζια και τα κρεβάτια των καφετεριών. Τουριστική πόλη βλέπετε. Όπου πεζός και η μοίρα του ή τύχη του αν προτιμάτε, σε αυτήν την πόλη.



Kastoria

λίμνη Καστοριάς

λίμνη Καστοριάς










27-10-2005
Τα σκουπίδια μπορώ να πω κατακλύζουν τις όχθες της λίμνης. Στην Καστοριά οι βάρκες αποκαλούνται καράβια, για όποιον γνωρίζει μπορεί να το εκλάβει σαν γνώρισμα που δεν επιτρέπει την αμφισβήτηση ότι οι φωτογραφίες είναι από την λίμνη της Καστοριάς. Υπάρχουν από τυφλούς τοπικιστές αμφισβητήσεις για το ότι οι φωτογραφίες είναι από την Καστοριά.(σε κάποιες από τις φωτογραφίες φαίνονται τα καράβια τα καστοριανά)
Χωρίς ίχνος τυφλού τοπικισμού και σαν πολίτης του κόσμου έμαθα να αγαπώ και να σέβομαι το κάθε κομμάτι της Γης, βλέποντας και αναγνωρίζοντας την αλήθεια σαν οφθαλμοφανή και συμφέρουσα προσπαθώ να την παρουσιάσω χωρίς να προσκολλούμαι στην ανθρωπογενή ασχήμια και μόνο σε αυτήν, μα να μη την παραβλέπω.

Στις 29-03-2006 η αδιαφορία για το σκουπιδομάνι συνεχίζεται. Η εικόνα του σκουπιδαριού στην όχθη της λίμνης είναι διαχρονική.
Τα σκουπίδια κυρίως τα αφήνουν οι ντόπιοι ερασιτέχνες ψαράδες

14-06-2005
Το τέρας του Λόχνες πέθανε ζήτω το τέρας της λίμνης της Καστοριάς.
''Απολαύστε'' εικόνες λίμνης.
Αυτήν την εικόνα παρουσιάζει η λίμνη κάθε καλοκαίρι ειδικά δίπλα στην λεωφόρο των κύκνων.
Φωτογραφίες της λίμνης της Καστοριάς στις 4 Ιουνίου 2005
Μόλις αρχίζουν οι ζέστες, αυτό που στην Καστοριά το ονομάζουν λίμνη παρουσιάζει αυτήν την εικόνα και η δυσοσμία γίνεται σχεδόν ανυπόφορη.
The name from this thing in Kastoria is, lake ( limni) -:)-:)))
Das Ding hier was unertraeglich stingt ,wird in Kastoria, Sea gennant.
Das ist in diesen Bildern gezeigt.


και αυτό είναι λίμνη Καστοριάς

και αυτό είναι λίμνη Καστοριάς

και αυτό είναι λίμνη Καστοριάς
Καστοριά.
Αν μεταδίδονταν η δυσοσμία, μπόχα που εκπέμπει αυτό που αποκαλείται λίμνη Καστοριάς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και βλέπετε σ' αυτές τις φωτογραφίες, η αηδία θα ήταν τόσο μεγάλη που, πριν προλάβετε να κάνετε εμετό θα κάνατε κλικ, θα φεύγατε απηυδισμένοι χωρίς να ξανάρθετε στον ιστότοπο μου, ευτυχώς που η ιντερνετική τεχνολογία δεν έφτασε ακόμη εκεί.
Στις 12-10-2005 είχαμε το πέρας εξετάσεως του νερού της λίμνης Καστοριάς.
Η εξέταση έγινε από το γενικό χημείο του κράτους στην χημική υπηρεσία Ν. Φλώρινας, αφού παρατηρήθηκε έντονη μεταβολή του χρώματος του νερού.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΣ
Είδος εξετάσεως
Μακροσκοπική εξέτασις
Αιωρούμενα στερεά
Βιοχ Απαιτ Οξυγόνο (BOD)5
Μέθοδος εξετάσεως
Μακροσκοπική
Σταθμική
Μανομετρική
Μονάς μετρήσεως
Όψις
mg/lit
mg O2/lit
Αποτελέσματα
Πράσινη λόγω φυτοπλαγκτού
320
400

Συμπέρασμα: Ύδωρ λίμνης ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΝ διότι έχει: Αιωρούμενα στερεά 320 mg/lit αντί του μεγίστου επιτρεπομένου ορίου 38 ( 30+8 ανοχή), Βιοχημικώς απαιτούμενον οξυγόνον (BOD5) mg O2/lit 400 αντί του μεγίστου επιτρεπόμενου ορίου 33 (25+8ανοχή). Απόφ Νομ 555/90 Πίνακας Ι, ΦΕΚ 297/Β/4-5-1990.
Τα αμέσως από κάτω γραφόμενα είναι διαπίστωση πολλών.
(Όποιος περνάει κοντά στην λίμνη από την δυσοσμία αισθάνεται την ανάγκη να χρησιμοποιήσει μάσκα προφύλαξης από την δυσοσμία. Φαινόμενο κατά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού)
© Copyright 2005 Vangelis Rizopoulos. All rights reserved

Δεν υπάρχουν σχόλια: